Sabtu, 6 Disember 2008

Jangan 'esok' orang lain disalahkan

Sejak dua hari lepas ketika saya melewati laman pahangdaily.blogspot.com, saya dapati kelancarannya tersangkut-sangkut. Nak buka page agak lambat dan ada kalanya langsung tidak boleh dibuka.
Saya di sini bukanlah pandai sangat pasal dunia IT ini. Cuma sekadar tahupun 'sikit-sikit' sahaja. Mungkin lebih baik tahu 'sikit' dari tahu 'banyak' benda yang kita tidak tahu tetapi janganlah 'tidak tahu langsung'.
Saya menimbulkan perkara ini bukanlah hendak 'mengajar itik berenang' tetapi takut nanti di tuduh memfitnah. Bukannya apa, saya cadangkan kepada 'tuan punya' blog yang dianggap mempunyai pengikut yang ramai agar bertindak awal. Jangan sampai 'esok' blog tidak boleh dilayari, saya juga akan merasa rugi kerana tidak lagi boleh berkongsi 'ilmu'.
Atau apa yang saya paling takut dan bimbang, nanti kawan-kawan kita pulak di tuduh punca kepada masalah teknikal itu. Sudah tentu yang akan kena teruk dan yang akan difitnah adalah 'rakan' di sebelah sana iaitu pahangdaily.com. Ataupun Umno juga yang akan dituduhnya nanti.

0 ulasan: